Търсене:

Новини

No-Dig 2022
Най- мащабното събитие в сферата на безизкопните технологии –годишното  изложение и конференция No-Dig тази година ще се проведе в Хелзинки Финландия. 
Награда „Строител на годината”
 „Строител на годината” за 2020 година е престижната награда, с която Камарата на строителите, ОП Стара Загора награди Строителна механизация АД . Тя е в раздел Строежи IV група и е за  успешно изпълнени инфраструктурни проекти в Мароко. 
Екологичен подход за рехабилитация на водопроводи
Без да бъде ограничаван или отбиван трафика по „Симеоновско шосе”, беше извършена рехабилитация на стар водопровод с диаметър 900мл, разположен под булеварда. 
Микротунелиране в България
 „Строителна механизация” АД завърши първия от четири сондажа с микротунелна машина за изграждане на тръбопровод при реконструкцията на хвостохранилището на „Асарел Медет”. Новия тръбопровод е с диаметри 1200мм и 1400мм и обща дължина около 600м. 
Екологичен подход във ВЕЦ Косица
Строителна механизация АД започва работа по захранващия напорен тръбопровод  на ВЕЦ Косица, в района на тетевенското село Дивчовото. В следствие на дългогодишната експлоатация съоръжението се нуждае от спешна рехабилитация. 
Безкръвно кърпим сърца, а да закърпим тръба – копаем окопи
Предлагаме съвременни решения за експлоатацията на тръбопроводите в Куба
„Строителна механизация” АД ще предложи решаване на проблемите, свързани с експлоатацията на тръбопроводните системи в Куба, посредством екологичните „безизкопни технологии” 
Предоставяме решения на проблемите със старите тръбопроводи и в Блида
Съвременни решения на проблемите, свързани със старите тръбопроводи представиха специалистите от Строителна механизация пред представителите на Областното и Общинското ръководство на алжирския град Блида, които посетиха Технологичния център за нови разработки в безизкопните технологии в Казанлък.
Нова технология тестваха в Центъра за безизкопни технологии
Облицовка с втвърдяване на място чрез UV светлина е новата технология, която тестваха от Строителна механизация АД
Технологични решения за градски условия
Една обща работна площадка се използва за два противоположни по посока сондажа в района на ЖП гарата на град Враца. Проектът е част от „Водния цикъл” на града и прокарването на канализационните тръби в силно застроения жилищен район, наситен с трафик е невъзможно по изкопен способ. 
Младите изобретатели са нашето бъдеще
Работа с най- новите роботи за обследване на подземни тръбопроводи и за безизкопни дейности демонстрира Строителна механизация АД по време на първият ученически научен технологичен фест. 
Безизкопните технологии разрешават проблеми в София
Благодарение на приложена безизкопна технология беше разрешен казус  с проблемен тръбопровод  в района на ТВ кула в столицата.
Туркменистан приветства безизкопните технологии
Безизкопна рехабилитация на тръбопроводи представи „Строителна механизация” пред представители на туркменистанското правителство, по време на визитата им в България.
Въвеждат безизкопните технологии в Куба
 „Строителна механизация” АД подписа Меморандум за разбирателство с кубинския Национален институт по водните ресурси.
NO-DIG Award 2015 за Строителна механизация
Строителна механизация АД получи първа награда за най-значима световна иновация в сферата на безизкопните технологии за периода 2014-2015 г. 
Български инженери със световно постижение
Инженерно постижение в сферата на „безизкопните технологии” реализираха от Строителна механизация АД. 
Откриха ПСОВ Казанлък
Днес 3 септември 2015 официално беше открита реконструираната и модернизирана Градската пречиствателна станция за отпадъчни води на Казанлък.
„Здравен картон” на подземните тръбопроводи
Решение за справяне с проблемите с остарелите тръбопроводи в страната  представи Технологичния център за нови разработки в безизкопните технологии на състоялата се вчера 11 юни, в София, Трета годишна конференция „Индустрия, енергетика и околна среда 2015“, организирана от Индустриален клъстер Средногорие.
Безизкопна технология спестява неудобствата за трафика в Казанлък
Без отбиване на движението и без никакви затруднения за трафика и хората бяха прокарани нови комуникации под казанлъшкия булевард  „Александър Батенберг” .  
Бизнес и професионално училище в общ проект
Изявени ученици от ПГ „Иван Хаджиенов”- Казанлък посетиха световното  изложение WASSER BERLIN по проект на Строителна механизация АД.
Изложенията „Вода Берлин” и „Без изкоп” 2015 наближават
От 24 до 27 март 2015 в немската столица ще се проведат международното изложение WASSER BERLIN, съвместно със изложение за безизкопни технологии.
Рехабилитация на водопровод с високо работно налягане
В края на 2013  година, посредством технологията „Облицовка с втвърдяване на място” са рехабилитирани над 3000 метра от главен водопровод на град Шумен. 
Демонстрация на безизкопни методи за подземната инфраструктура
Строителна механизация АД, член на Индустриален клъстер подземна инфраструктура, демонстрира безизкопни методи за изграждане и рехабилитация на тръбопроводи, по време на провелите се от 11 до 19 март в Стара Загора, Пловдив, Бургас и Варна, двудневни Технически семинари с демонстрации на технологии за подземната инфраструктура. 
Проекти, хора и изпълнение
Проекти, хора и изпълнение, под този надслов Строителна Механизация АД проведе семинар за успешно управление на проекти. Събитието се състоя на първи ноември 2013 година със съдействието на фирма “Green Deal”.
Безизкопни технологии при реализирането на водния цикъл на Габрово
Безизкопна технология Облицовка с втвърдяване на място ще бъде приложена за рехабилитацията на магистралния водопровод на Габрово, при реализирането на водния цикъл на града.
Българска компания рехабилитира тръбопроводи в Казахстан
Рехабилитацията се извършва по безизкопна технология и удължава живота на съоръжението с 50 години.
Внедряване на съвременни технологии и добри практики в инфраструктурното строителство
Технологичния център за развитие на съвременни технологии, който ще бъде изграден на територията на ПГ „Иван Хаджиенов” - Казанлък, беше представен вчера, на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура” в София.
NO-DIG BERLIN 2013 от 23-ти до 26 април в изложбен център Messe Berlin
От 23-ти до 26 април 2013 в изложбен център Messe Berlin, в немската столица, ще се проведе международното изложение и конференция за безизкопни технологии No-Dig Berlin 2013. За пореден път Строителна механизация АД ще вземе участие.
Безизкопни технологии при модернизацията на ПСОВ Провадия
Първият Европейски център за развитие на безизкопни технологии ще бъде открит в България
Уникален в световен мащаб Европейски център за развитие на екологични технологии за безизкопна рехабилитация на тръбопроводи ще бъде създаден в България. Договорът за безвъзмездна финансова помощ беше връчен лично от премиера Борисов на официална церемония на 7-ми декември 2012г. в зала Средец на Х-л Шератон, в присъствието на министъра на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
Строителна механизация АД подписа меморандум в Казахстан за изграждане на завод за преработка на твърди битови отпадъци
Изграждането на завода ще създаде модерна ефективна система за управление на отпадъците на гр. Тараз, което ще подобри качеството на живот на гражданите и състоянието на околната среда на региона.
Европейски център за развитие на екологични технологии за безизкопна рехабилитация на тръбопроводи
Уникален за Европа проект „Създаване на Европейски център за развитие на екологични технологии за безизкопна рехабилитация на тръбопроводи” беше одобрен в края на октомври 2012 г. и предстои подписването на Договора за безвъзмездна финансова помощ.
За първи път в София ремонтираха тръбопровод по японска безизкопна технология
Рехабилитацията се извършва 100% без изкопни дейности и удължава живота на съоръжението с 50 години
Строителна механизация утвърди програмите си по ИСУ за 2012
След сертифицирането на компанията през 2010 година в интегрираната система за управление ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ръководството определи своите политики по Качество, Околна среда, Здраве и безопасност, и състави и утвърди програми за тяхното изпълнение през 2012.
Провадия ще има реконструирана ПСОВ
За изпълнението на проекта в срок ще се работи едновременно на няколко строителни площадки
Строителна Механизация АД с номинация за TYTAN AWARD 2012
След наградата No-Dig на ISTT, това е второто международно отличие за българската компания, и неоспоримо доказателство за високия професионализъм на специалистите от Строителна механизация АД
Строителна Mеханизация с най-престижното международно отличие
Мащабен проект, реализиран от Строителна механизация АД, спечели първа награда за „Завършен проект в сферата на безизкопните технологии” на Международния форум No Dig 2011 в Берлин.