Търсене:

Туркменистан приветства безизкопните технологии

Безизкопна рехабилитация на тръбопроводи представи „Строителна механизация” пред представители на туркменистанското правителство, по време на визитата им в България.

Безизкопна рехабилитация на тръбопроводи представи „Строителна механизация” пред представители на туркменистанското правителство, по време на визитата им в България. Заедно с министър Лиляна Павлова от МРРБ, правителствената делегация, водена от Ш. Дурдылыев, заместник-председател на Кабинета на министрите и министър на строителството на Туркменистан посетиха Камарата на строителите в България. Организираната демонстрация на безизкопни технологии се състоя пред сградата на Камарата и включваше представяне на работа с дистанционно управляеми роботи за обследване и за отстраняване на препятствия от вътрешността на тръбопроводи, както и рехабилитация на амортизирани тръбопроводи. Чуждестранните гости изразиха своята убеденост в бъдещето на безизкопните технологии и готовност да ги внедрят по-скоро в Туркменистан.

В състава на Туркменистанската делегация бяха заместник-кметът на Ашхабад, Мухамметгельды Юсупов, заместник-министърът на комуналното стопанство Атамурат Реджепов, заместник-министърът на строителството и архитектурата Парахат Мяликгулыев и др.