Търсене:

Младите изобретатели са нашето бъдеще

Работа с най- новите роботи за обследване на подземни тръбопроводи и за безизкопни дейности демонстрира Строителна механизация АД по време на първият ученически научен технологичен фест. 

Работа с най- новите роботи за обследване на подземни тръбопроводи и за безизкопни дейности демонстрира Строителна механизация АД по време на първият ученически научен технологичен фест. Организатор на събитието е ПГ Иван Хаджиенов- Казанлък.

По време на събитието ученици от училището представиха различни изобретения, като автоматизирана четка за почистване , устройство за лесно рязане на хартия, електро модели и много други  джажи. Гостите на събитието видяха още  прототип на болид от Формула 1, работа с 3D принтер, полезен уред с който произвеждаш електричество докато спортуваш и други научни изобретения, осигурени за събитието от местни изобретатели и фирми.

Строителна механизация от години подпомага казанлъшкото техническо училище с вяра, че младите техници са бъдещето на региона. През 2015 г. за подобряване на техническите знания на възпитаниците на гимназията фирмата предостави възможност на няколко изявени ученика да посетят най- големите международни изложения във водния сектор- Wasser Berlin и No-Dig за безизкопни технологии.