Търсене:

Предлагаме съвременни решения за експлоатацията на тръбопроводите в Куба

„Строителна механизация” АД ще предложи решаване на проблемите, свързани с експлоатацията на тръбопроводните системи в Куба, посредством екологичните „безизкопни технологии” 

Днес, 03. 11.2017 в Хавана, Куба се подписа меморандум  за създаване на смесено дружество, по кубинското законодателство,  между българската компания „Строителна механизация” АД и едно от дружествата, собственост на кубинското министерство по водните ресурси.

Българската компания ще предложи решаване на проблемите, свързани с експлоатацията на тръбопроводните системи в Куба, посредством екологичните „безизкопни технологии” , както и решения за пречиствателни станции за питейни и отпадни води.

Подписите си под меморандума поставиха Стефан Желязков, Изпълнителен директор на българската компания и Инж. Владимир Ласа Гарсия, Генерален директор  на Стопанско обединение за управление и поддръжка на водните съоръжения и ресурси- EILH.

Меморандума предвижда дълготрайна работа по стратегически водни проекти в Куба, като за целта българската компания ще инвестира в машини, материали и технологии.

За целта ще бъде създадена двустранна работна група, която да подпомогне създаването на смесеното дружество и да обсъди първите проекти, които ще се изпълняват- в историческите центрове Тринидад и Карденас, както и в известния морски курорт Варадеро.

Подписания меморандум е логично продължение на меморандума за разбирателство от 2015 г.  между „Строителна механизация” АД и кубинския Национален институт по водните ресурси (INRH), предвиждащ въвеждането в Куба на безизкопните технологии за изграждане и рехабилитация на тръбопроводи. 

Събитието се състоя по време на посещението на българска  бизнес делегация , водена от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев в Хавана- Куба, по повод участие в 35-ото издание на международния панаир FIHAV 2017.