Търсене:

Строителна Механизация АД с номинация за TYTAN AWARD 2012

След наградата No-Dig на ISTT, това е второто международно отличие за българската компания, и неоспоримо доказателство за високия професионализъм на специалистите от Строителна механизация АД

Поредното признание за професионализма на Строителна механизация АД в сферата на безизкопните технологии дойде от Полската инженерна общност и списание „Trenchless engineering”.

Българската компания бе номинирана за спечелване на наградите TYTAN Award 2012 в категорията Европейски проект в сферата на безизкопните технологии.

С връчването на наградите TYTAN, полското списание „Trenchless engineering”, което е техен инициатор, цели да се поощрят постиженията на компании от сектора и да се популяризират безизкопните технологии. Независимо жури от изтъкнати специалисти, представители на Технически университети и търговски асоциации оцениха номинираните проекти.

Строителна механизация АД заслужи второто място за изпълнен проект през 2011г: Рехабилитация на водопровод в кв. „Модерно предградие” в София. За реализирането на проекта беше приложена безизкопната технология „Облицовка с втърдяване на място” - CIPP, с материали нейния международен партньор Sekisui SPRE. Рехабилитираният водопровод с внушителните параметри (ф 1020мм и дължина 850м.) е разположен в силно застроен квартал с тесни улици и преминаващ под двойна ЖП линия. За реализирането на обекта Строителна механизация АД проектира и изработи нова машина за рехабилитация и завърши проекта в най- студените зимни месеци за изключително кратки срокове. След наградата No-Dig на Международното общество по безизкопни технологии /ISTT/, това е второто международно отличие за българската компания, и неоспоримо доказателство за високия професионализъм на специалистите от Строителна механизация АД.