Търсене:

Провадия ще има реконструирана ПСОВ

За изпълнението на проекта в срок ще се работи едновременно на няколко строителни площадки

В Провадия стартира проект за разширение, реконструкция и модернизация на канализацията и пречиствателната станция на града. Стойността му надхвърля 18 милиона и 700 хиляди лева. Средствата са осигурени от Оперативна програма "Околна среда" и държавния бюджет.

Това е най-голямата публична инвестиция за последния четвърт век в Провадия за воден проект. Срокът за изпълнение е 20 месеца и строителството на обектите трябва да приключи до октомври следващата година.

Първата копка беше направена от зам. министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът инж. Филчо Филев и Стефан Желязков представител - ДЗЗД „Обединение Проватон“, което спечели търга за главен изпълнител. С работнически ръкавици, кирки и каски тримата дадоха начало на строителните работи. Зам. министър Василева счупи бутилка шампанско в машините, както повелява традицията.

След символичната първа копка зам.-министър Василева, съпроводена от Стефан Желязков се запозна с предназначението на строителните машини, с които ще бъдат изпълнени някой от дейностите по проекта.

Стефан Желязков разкри тайната на краткия срок, с който консорциум „Проватон“ спечели търга за изпълнение. „Ще работим едновременно на няколко строителни площадки. Сигурен съм, че с професионализма на колегите ще се справим. Имаме чудесна техника и сме готови“, уверен е той.