Търсене:

Строителна механизация АД подписа меморандум в Казахстан за изграждане на завод за преработка на твърди битови отпадъци

Изграждането на завода ще създаде модерна ефективна система за управление на отпадъците на гр. Тараз, което ще подобри качеството на живот на гражданите и състоянието на околната среда на региона.

Меморандум за изграждане на завод за преработка на твърди битови отпадъци беше подписан на 8-ми ноември в град Тараз, Казахстан. Под двустранното споразумение подписите си поставиха Изпълнителния директор на Строителна механизация АД Стефан Желязков и кмета на гр. Тараз Бекболат Орибеков. Това се случи в двореца на младежта в гр. Тараз, по време на провелия се Международен инвестиционен форум Тараз Инвест 2012.

Изграждането на завод за преработка на твърди битови отпадъци ще създаде модерна ефективна система за управление на отпадъците на град Тараз, което ще подобри качеството на живот на гражданите и състоянието на околната среда на региона.

Форумът се организира с подкрепата на Министерство на промишлеността и новите технологии на Казахстан. Повече от 300 местни и чуждестранни бизнесмени, икономисти, инвеститори, пратеници на съответните министерства и агенции, институции за развитие и международни организации взеха участие в диалога между бизнеса и правителството, превърнал се в един от на най-значимите събития на бизнес живота на южния регион на страната.

Фотография: Total.kz


Още публикации в пресата:


Total.kz logo

http://total.kz/economics/2012/11/08/na_invest_forume_v_taraze/

 

Zhambyl.kz

http://bayzak.zhambyl.kz/rus/index.php?action=news&type=1&lan=rus&news_id=1092

 

Zhambyl.kz

http://www.zhambyl.kz/index.php?action=news&type=1&lan=rus&news_id=1092

 

Inform.kz

http://inform.kz/rus/article/2508687

 

Kazpravda.kz

http://www.kazpravda.kz/c/1352511668